Oncologiefysiotherapie bij Fysio Haarlem


Kanker en de behandeling ervan kan een enorme uitwerking hebben op je lichaam. Misschien ervaar je pijn, stijve spieren en gewrichten, merk je dat je conditie achteruitgaat of ben je in het algemeen vermoeid. Oncologiefysiotherapie is speciaal voor mensen die fysieke hulp nodig hebben tijdens de behandeling van, of met het omgaan met de gevolgen van, kanker.

Onderdeel van een team

Het omgaan met je lichaam tijdens kanker is een complexe uitdaging. De behandelend fysiotherapeut moet daarom inzicht in de aard en gevolgen van de ziekte hebben. Jouw fysiotherapeut wordt onderdeel van het team dat jou behandelt en werkt daarom nauw samen met de specialisten die je bijstaan. 

Oncologiefysiotherapie tijdens het bestrijden

Je zult merken dat je tijdens het bestrijden van kanker veel stress en spanning ervaart. Dit zorgt er ook voor dat je conditie achteruitgaat en je nog meer last kunt hebben van lichamelijke klachten. Wij helpen je met het op peil houden van je conditie en werken aan je algehele weerstand.

Oncologiefysiotherapie tijdens het herstel

Na een succesvolle behandeling werken we door middel van fysiotherapie aan soepele, sterke spieren, het opbouwen van je conditie en hoe je weer de dingen kunt doen die je belangrijk vindt. Ben je niet genezen maar is de kanker onder controle? Ook dan helpen we je graag om manieren te vinden om daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

Oncologiefysiotherapie naast palliatieve zorg

Ook als genezing niet meer mogelijk is staan we je bij met oncologiefysiotherapie. Je kunt nog weken, maanden of jaren leven: wij helpen je dat op een zo prettig mogelijke manier te doen. In terminale gevallen richten we ons op comfort en ontspanning.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!