headerimage

Zoek je goede Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten

Wat fysiotherapie kan doen bij Parkinson

Ik wil beter bewegen. Ik heb Parkinson

Denken gaat moeizamer. Bewegen is moeilijker. Je beeft, je spieren voelen stijf, het is lastig om in beweging te komen. Je bent langzamer gaan bewegen. Je zoekt een manier om ondanks dat toch in beweging te blijven.

Fysiotherapie als aanvullende behandeling

De kans is groot dat je Levopoda slikt. Een krachtig medicijn, maar toch, je gevoel voor evenwicht blijft afnemen en misschien geeft het medicijn je nieuwe klachten zoals onvrijwillige bewegingen. Veel patiënten vullen de medische behandeling daarom aan met bijvoorbeeld fysiotherapie.

Hoe fysiotherapie van Fysio Haarlem helpt bij Parkinson

We helpen je bij het verbeteren van je houding, je evenwichtsgevoel, het ontwikkelen van soepele en sterke spieren en het op peil houden van je conditie. In combinatie met voorlichting helpt dit je ook op langere termijn om op een veilige manier actief te blijven. Zodat je zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

In het begin: bewegen gaat nog goed

Het is belangrijk om in deze fase een goed beweegprogramma op te stellen. Je spieren blijven soepel en sterk, je kunt nog goed werken aan je evenwicht en je houdt je conditie op niveau.

Het verloop: het gaat allemaal wat minder

Het wordt een beetje lastiger: bewegen, je evenwicht bewaren, je conditie op peil houden. Er zijn inmiddels ook specifieke bewegingen die je moeite kosten: je omdraaien in bed, opstaan uit een stoel, iets pakken. We ontwikkelen oefeningen om je bij die taken te helpen.

Blijven bewegen, zolang het kan, op welke manier dan ook

We moedigen aan dat je in beweging blijft. Minstens vijf dagen in de week een half uurtje: zwemmen, wandelen, wat jij fijn vindt. Het hoeft overigens niet een aaneengesloten half uur te zijn; drie keer tien minuten is net zo goed.

 

 

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top