headerimage

Heb je last van Fibromyalgie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Fibromyalgie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Fibromyalgie behandeling bij Fysio Haarlem

Alles kost me moeite. Pijn overal. Komt dit ooit nog goed?

Het is bijna niet op te sommen. Je bent onwel. Spierpijn, stramme spieren, hoofdpijn. Je slaapt slecht. En als je op sommige plekken duwt, doet het intens pijn. Je weet niet eens zeker of dit wel fibromyalgie is. Je wilt gewoon dat het stopt.

Pijn in je spieren en je weefsel

Dat betekent fibromyalgie letterlijk. Fibro betekent weefsel, mio spieren, en algia pijn. De wetenschap weet nog niet wat de oorzaak is. Gelukkig weten we al wel wat we eraan kunnen doen.

Het is belangrijk dat je blijft bewegen

Omdat het zo’n pijn doet, ben je minder actief. Dat werkt averechts. Je conditie neemt af en de klachten worden erger. Daar gaan we aan werken; je krijgt rek- en ontspanningsoefeningen om je spieren en gewrichten soepel te houden in combinatie met krachtoefeningen om de spieren niet verder af te laten zwakken. En we informeren je over het onderhouden van een actieve leefstijl; bijvoorbeeld door rustig te fietsen, te wandelen of aquagym te doen.

Wat is de fibromyalgiescore?

Patiënten met fibromyalgie hebben er vaak een heel traject opzitten. Het is geen makkelijke aandoening om te herkennen. En daar wordt je onzeker van. Je voelt echte pijn, je bent echt moe, hebt echt last van duizeligheid en je slaapt slecht. Het is echt. Maar het heeft geen naam. Op papier ben je kerngezond. Omdat het over pijnbeleving gaat, werken behandelaars daarom vaak met de fibromyalgiescore. Je vult op een aantal vragen in hoezeer jij die klacht voelt. Met jouw antwoorden weet de fysiotherapeut iets beter wat de klachten voor je betekenen en hoe we jou herstel samen het beste kunnen behandelen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top