headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysio Haarlem

Je wilt herhaling voorkomen

Het ging vliegensvlug. Je viel niet, maar maakte wel een rare struikeling. Je moest meteen gaan zitten. Je werd er misselijk van. Thuis meteen ijs erop, been omhoog. Je probeert af en toe op te staan. Het gaat wel, maar het gaat niet makkelijk. Lopen ook niet. Nu zit je op internet te zoeken. Je wilt koste wat het kost voorkomen dat je vanaf nu voor altijd op je enkel moet letten.

Je wilt twee dingen: 1) dat dit snel overgaat en 2) dat niet nu ineens je enkel een zwakke plek wordt.

Goede zorg voorkomt een zwakke plek

Dat is helemaal zo’n gek gevoel niet; mensen die eerder hun enkel verstuikten, hebben een groter risico dat nog eens te doen. Vaak komt dat door een te snel en vooral onvolledig herstelproces waarbij de cliënt ook de krachttraining niet heeft voortgezet.

De herhalingsrisico’s hebben alles met sterke spieren te maken. Het is heel verleidelijk om te denken dat je herstelt bent als de pijn weg is. Dat is niet zo. De spieren in je enkel zijn dan nog zwak. Ze kunnen onverwachte bewegingen niet bijsturen. Dat kan heel lang goed gaan, maar de kans bestaat dat de klacht weer terugkomt. Hoe vaker dat gebeurt, hoe zwakker de plek wordt.

Veilig werken aan sterke spieren

Voordat je aan de kracht in de spieren rondom je enkel kunt werken, moeten ze herstellen. Bij het verzwikken van je enkel rekten de spieren even heel sterk op. Daardoor zitten er nu verklevingen in. Je kunt spieren die niet lekker los en soepel niet trainen. Vandaar dat de behandeling begint met een periode van rust, waarin je milde oefeningen krijgt die zich richten op het soepel houden van de spieren. Omdat je spieren nu even niet in staat de bewegingen, schokken en draaien in het gewricht op te vangen, krijg je hulp van buitenaf met een tapebandage of een brace.

Sterke spieren, een betere houding en manier van bewegen

Je krijgt een persoonlijk beweegprogramma en -schema waarmee je op een zorgvuldige, bedachtzame manier werkt aan de versterking van de spieren rondom je enkels. Hoe beter je je houdt aan dat schema, hoe beter je herstel. Tegelijkertijd onderzoeken we je houding en manier van bewegen —daarmee vinden we de oorzaken achter de verzwikking. Door ook die aan te pakken kunnen we de kans op herhaling minimaliseren.

Maak werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je enkelblessure door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf —we helpen je graag.

Bel of mail ons, of vul het contactformulier in. Dan zien we je snel!

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top