headerimage

Heb je last van Nekpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Nekpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten

Ik ben een beetje wanhopig. Nekklachten zijn eng.

Je nek is zo fragiel. En als het daar mis gaat, gaat het goed mis. Je beweegt meer met je lichaam dan met je hoofd. Het is vermoeiend en de trekkende pijn geeft je vaak hoofdpijn ook. Je hebt inmiddels zo veel Ibuprofen genomen dat je het gevoel hebt dat dat ook niet echt meer helpt. Je wil dat de pijn stopt natuurlijk, maar je wil vooral een herstelproces dat bedachtzaam is opgesteld —dat er niks mis kan gaan.

Rust in je schouders en je rug

Die Ibuprofen helpt omdat het een spierontspanner is. Alle pijn die je voelt, de stijfheid als je probeert te draaien en de moeilijke hoofdbewegingen. Die pijnen komen door verkrampte spieren. Door knopen en verklevingen in de spierweefsels.

Het is natuurlijk niet je nek alleen; op het moment dat je last hebt van nekpijn is de hele regio in de problemen. Vandaar dat we je nek nooit isoleren, maar altijd behandelen vanuit rug, schouders en hoofd. In eerste instantie door daar rust te brengen. Dat kan op verschillende manieren; we onderzoeken samen wat goed bij je past.

Weten waar je nekklachten vandaan komen

Het is vaak moeilijk te achterhalen waar zo’n pijnlijke nek vandaan komt. Je omgeving heeft je vast al op stress gewezen; en inderdaad, dat kan van invloed zijn. Maar meestal niet exclusief en bijna altijd heeft houding, beweging en gedrag een sleutelrol. Je zit verkeerd, je slaaphouding is niet goed, je ligt te lang met je smartphone in bed…

We besteden er aandacht aan, want je klacht krijgen we nu wel weg. Wat voor ons belangrijk is, is dat we je helpen voorkomen dat hij terug komt.

Jouw persoonlijke programma

De behandeling van nekklachten is gebaseerd op standaarden uit de fysiotherapie. De klacht is goed bekend en uitvoerig onderzocht: we weten wat er gedaan moet worden. Het is een combinatie van rust, ontspanning en de ontwikkeling van sterke, soepele spieren.

Jouw programma is op maat gemaakt. Afhankelijk van je fysieke mogelijkheden, je sportieve geschiedenis en de manier waarop je aan je herstel wil werken, maken we een oefenschema. We nemen alle oefeningen nauwgezet met je door en zien je, in het begin, graag vaak terug. Het is belangrijk om bij te kunnen sturen, oefeningen aan te vullen, af te ronden of te vervangen. Op die manier bouwen we samen aan langdurig herstel.

Maak werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je nekklachten door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf —we helpen je graag.

Bel ons of vul het contactformulier in. Dan zien we je snel!

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top