headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Snel en zorgvuldig herstel van je rugklachten

Ik ben soms misselijk van de pijn in mijn onderrug

Je haalt zwaar adem. Je zit met je rug recht naar achter gestrekt. Weer teveel gedaan. Je zweet. Van een stukje lopen. Je bent uit evenwicht, uit balans. Je bent moe, geïrriteerd. Het mag dan fysiek zijn, maar je gaat je behoorlijk naar voelen. Je wil professionele begeleiding. Je wil weten wat je kunt doen. Je wil dat dit stopt.

Ruggen zijn zwakke plekken

Ruggen zijn zwakke plekken —één op de vier mensen zegt wel eens rugklachten te hebben. Wat doe je dan? Je houdt je rustig. Misschien ga je een dagje plat. Je tilt even niks. Dan, na een tijdje, gaat het wel weer. Je kunt alles weer doen. Tegelijkertijd weet je dat dit een zwakke plek blijft.

Dat blijkt wel. Want nu gaat het niet vanzelf weer weg.

Je klacht heeft geschiedenis

Je bukte je… en het schoot erin. Je wilde dat kastje ophangen… en daar stond je: stijf van de pijn.

De meeste mensen weten het moment. Wat je je niet realiseert, is dat het moment er niet eens zo zeer toe doet. Die draai was de druppel die de emmer deed overlopen. Maar het gaat al lang niet goed met je rug. De zwakke plek ontstaat door, gedurende lange tijd, steeds weer de verkeerde houding aan te nemen, dezelfde beweging te maken of jezelf te overbelasten bij het sporten.

Gedurende deze periode werken je spieren uit alle macht om je rug stevig en sterk te houden. Ze corrigeren waar nodig is, zorgen dat pijnplekken ontzien worden en dat je zo comfortabel mogelijk beweegt. Dat zijn vaak spanningen waar die spieren niet voor bedoeld zijn. Door dat herhaaldelijk op spanning te zetten, forceer je de klacht. Die ene draai, dat ene kastje, dat was het laatste zetje.

Een persoonlijke behandeling, gericht op langdurig resultaat

Bij fysiotherapie Haarlem werken we nauw samen met onze patiënten. We willen om te beginnen een goed beeld krijgen van de klacht nu, én van de geschiedenis van je klacht. Naast lichamelijk onderzoek en spieronderzoek, willen we je leefstijl leren kennen. Het programma dat we opstellen begeleidt je op een zorgvuldige manier door alle fasen van het herstelproces.

We kijken overigens niet alleen naar het klachtgebied in je rug. Het is de kern van je hele bewegingsapparaat —verbonden aan armen, benen en hoofd is het letterlijk het centrum. Het kan dus goed zijn dat problemen op een andere plek, door een keten van compensatie, leiden tot je rugklachten. Ook dat soort secundaire invloeden verwerken we in het behandelprogramma.

De meeste cliënten willen en kunnen in het begin nog niet zo veel. Dat is maar goed ook, want voor je herstel is het belangrijk om rustig aan te doen. Zeker bij rugklachten is veel rusten ongeveer het beste dat je in de eerste weken kunt doen.

Oefeningen en inzicht

Het programma leert je met regelmaat te oefenen in een schema dat gericht is op spierontwikkeling en het onderhouden van soepele, lange spieren. Onze begeleiding richt zich op het juist uitvoeren van de oefeningen, en het verdiepen van het inzicht dat je in je lichaam krijgt.

De oefeningen helpen je ook bij het veranderen van bepaalde patronen in de manier waarop je beweegt en hoe je zit. In sommige gevallen richten we ons op de verbetering van specifieke bewegingen (bijvoorbeeld als je op je werk steeds dezelfde beweging moet maken).

Maak werk van je herstel. Kom langs

Als je te lang met je rugklachten door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf —we helpen je graag.

Bel ons of vul het contactformulier in. Dan zien we je snel!

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top