headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Goed herstellen van een hamstringblessure

Wat is de beste manier om met een hamstringblessure om te gaan?

Je ging er helemaal voor; een diepe bal, hard, een explosief sprintje voor de tip-in. Even knallen. Even alles geven. Maar dat liep anders. Want, daar lag je. Pats. Pijn. Gevloerd. Hinkend ging je het hockeyveld af, half steunend op je stick. Je wilt deze blessure snel behandelen. Je weet van teamgenoten dat een hamstringblessure zomaar een chronische klacht kan worden —en dat wil je uit alle macht voorkomen.

Voorkom een chronische blessure

Het moeilijke van een hamstringblessure is dat je spier wél sterk is. Je hebt kracht maar geen souplesse in je spieren. Dat is een gevaarlijke combinatie; de kans op forceren is reëel aanwezig. Veel patiënten die eerder een hamstringblessure hadden en zonder begeleiding verder sportten komen bij ons terecht met chronische klachten. Dat wil je waarschijnlijk voorkomen.

We werken daarom met zorg en rust aan je herstel. Zo, dat je jezelf niet voorbij loopt. Dat je vooruitgang boekt in een gestaag tempo en niet ineens op volle kracht.

Hoe erg is het?

Even over je hamstrings. Dat is die grote bundel spieren aan de achterkant van je bovenbeen. Een massief blok dat bij blessure verrekt of gescheurd is. Er zijn drie gradaties:

  1. Een eerstegraads blessure. Die ken je waarschijnlijk wel. De meeste mensen hebben het wel eens gehad. Het gevolg van een slechte warming-up. De spier is vooral verrekt, misschien zijn er wat kleine scheurtjes in de spiervezels. Het doet pijn als je beweegt, maar niet als je rust. En je kunt precies aanwijzen waar de pijn zit.
  2. Een tweedegraads blessure. Wat ook regelmatig voorkomt, is de tweedegraads blessure. Nu is er meer spierweefsel gescheurd. Het doet pijn als je beweegt, maar ook als je je rustig houdt. Je kunt misschien een blauwe plek zien. De locatie van de pijn is minder specifiek, het is een groter gebied.
  3. Een derdegraads blessure. Deze komt nauwelijks voor. Gelukkig maar, want in dit geval is de spier door en door gescheurd. Het is enorm pijnlijk, fysiotherapie alleen is zeker niet genoeg; waarschijnlijk moet je geopereerd worden.

Het is goed om te blijven bewegen

Je werkt met een persoonlijk trainingsprogramma en -schema. In het begin van de behandeling zijn de oefeningen gericht op ontspanning en het soepel houden van je spieren. Gaandeweg doe je meer stretches en uiteindelijk zit je volledig op krachttraining. In deze fase is het goed om te blijven bewegen. We bevelen daarvoor graag een niet-belastende sport als zwemmen aan —ook weer om overbelasting te vermijden.

Maak werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je hamstringblessure door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf —we helpen je graag.

Bel ons of vul het contactformulier in. Dan zien we je snel!

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top