headerimage

Zoek je goede Manuele therapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Manuele therapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Manuele therapie bij Fysio Haarlem

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Hoewel de behandeling op meerdere gewrichten kan worden toegepast, is ze vooral bekend bij klachten aan je wervelkolom. Als je klachten hebt aan je nek, rug of lage onderrug kunnen we je manuele therapie aanbieden.

Bij Fysio Haarlem is manuele therapie één van de behandelmethoden. Waar andere methoden zich met onder meer massage, dry-needling en oefeningen richten op de ‘zachte’ delen zoals je spieren en pezen, helpt manuele therapie je bij de ‘harde’ delen zoals, vooral, de wervelkolom.

Bij welke klachten werkt manuele therapie?

We zetten manuele therapie bijvoorbeeld in als je veel hoofdpijn hebt, pijn in je nek en je je rug moeilijk kunt bewegen. Of als klachten hebt in je torso en je soms duizelig wordt als je je nek beweegt. Maar ook bij sommige schouderklachten of lage-rugklachten kan manuele therapie uitkomst bieden. We bepalen per klacht per patiënt wat de meest effectieve methode is, met oog voor veiligheid en succes.

Je merkt meteen dat het werkt

Een groot voordeel van manuele therapie is het directe resultaat. Je voelt meteen verbetering: de pijn is minder en je kunt je makkelijker bewegen. De gewrichten —die vaak ‘vast’ zitten— komen vrij. Dat verlicht en geeft je de mogelijk meteen zelf verder aan de slag te gaan. De oefeningen die eerst onmogelijk leken, zijn nu uitvoerbaar. Het is vervolgens belangrijk dat je in je dagelijks leven werkt aan de verbetering van je houding en een veilige, gezonde manier van bewegen.

Wat doet een manueel therapeut?

De naam geeft het al aan: de behandeling is handwerk. Door de gewrichten en spieren er omheen op de juiste manier te bewegen, helpen we de balans te herstellen. Naast ons werk zul je zelf ook aan de slag moeten; je krijgt instructies, advies en gerichte oefeningen.

Een manueel therapeut werkt met zogeheten ‘manipulaties’ door een snelle, korte beweging aan het gewricht te geven. Vaak (niet altijd) hoor je dan een klik; daar komt de term ‘kraken’ vandaan. De beweging is pijnloos, patiënten geven aan dat het een beetje vreemd voelt.

Let erop dat je met een goed opgeleide fysiotherapeut werkt

Hoe de therapeut beweegt, waar hij of zij de beweging zet, in welke richting de beweging uitgevoerd wordt en op welke manier hangt allemaal af van de diagnose. Een manueel therapeut gaat nooit zomaar aan het werk. Het luistert nauw. Let er daarom goed op dat de fysiotherapeut BIG-geregistreerd is en een gecertificeerde opleiding heeft gevolgd of is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top