headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Zorgvuldig herstel van een polsblessure

Ik wil weer kunnen appen…

Bij wijze van spreken dan. Je wilt de gewone dingen weer kunnen doen. De dagelijkse dingen. De afwas. Je haar wassen. Typen. En inderdaad: berichtjes sturen met je smartphone. Dat ook. Sinds de val heb je last van je pols. Het is geen onoverkomelijke pijn, maar inmiddels weet je wel dat het niet zomaar overgaat. Je wil weten wat je kunt doen om zo snel mogelijk klachtenvrij te zijn.

Eerst even uitleggen wat er aan de hand is

Je bent gevallen, je hebt jezelf opgevangen op je handen. Die klap heeft de banden en het kapsel rondom je pols heel erg opgerekt. Kort, maar heel heftig. Dat heeft die banden beschadigd. Waarschijnlijk niet heel erg, maar genoeg om er last van te hebben. Misschien zijn of waren je polsen wat dikker en met een blauwe plek.

De behandeling is gericht op het vrij maken van de spieren —die hebben ook een oplawaai gehad en zijn waarschijnlijk stug en stram. Daarna brengen we de kracht terug in je spieren zodat je polsen weer sterk worden.

Bij een lichte kneuzing kun je al over een week klachtenvrij zijn

Als je er op tijd bij bent en als het een lichte kneuzing is. Vaak kun je al binnen een week de gewone dingen weer doen. Als de kneuzing zwaar is kan het soms wel meer dan een maand duren voor je helemaal vrij van klachten bent. Je zult merken dat je je ook in dat traject snel beter gaat voelen; dat je je makkelijk kunt bewegen en meer kracht in je polsen krijgt.

Zorg dat je dit doet:

Net gevallen? Doe dit:

  • koel houden; vier keer per dag een kwartiertje met ijs of een coldpack
  • rustig houden; kom langs of bel ons even, dan zetten we een brace of tape drukverband aanleggen
  • als het even kan leg je je pols omhoog (hoger dan je hart).

Je pezen doen pijn, je spieren zijn belangrijk

De spieren in je pols moeten weer sterk worden. Om langdurig te herstellen moet je in het begin veel rust nemen. Je krijgt om de dag deep-tissue massage en kleine oefeningen om je spieren soepel te houden. Soms is het nodig om de laatste knopen en verklevingen los te maken met dry-needling.

Als de ergste pijn weg is en de spieren zijn mooi los, krijg je rekoefeningen om je spieren die door de val verkrampten weer lang te maken. Als je met je pols weer alle bewegingen kunt maken werken we met een persoonlijk beweegprogramma aan de kracht, coördinatie en beweeglijkheid van je spieren.

Maak werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je polsblessure door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf —we helpen je graag.

Bel ons of vul het contactformulier in. Dan zien we je snel!

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top