Deep tissue massage door Fysio Haarlem


Als je een flinke knoop in je spieren hebt kun je daar behoorlijk last van hebben. Soms straalt de pijn zelfs uit naar andere plekken, bijvoorbeeld vanuit je schouder naar je nek. Het kan zijn dat je dan geen ‘gewone’ knopen of spanning in je spieren hebt, maar verklevingen.

Deep tissue massage

Verklevingen zijn gebieden in je spieren die stugger zijn dan normaal. Om deze weer ontspannen en los te krijgen maken we gebruik van een speciale massagetechniek. Deep tissue massage, ook wel bekend als dieptemassage, is een vorm van masseren waarbij we verklevingen los kunnen breken. Deep tissue massage wordt ook wel bindweefsel massage genoemd.

Hoe werkt deep tissue massage?

Bij deep tissue massage pakken we de pijnlijke gebieden aan met een heel rustige massagetechniek waarbij we veel druk uitoefenen. Dit is nodig om die dieperliggende plekken te bereiken. Een dieptemassage is in principe niet pijnlijk. Voelt het wel ongemakkelijk? Geef het aan, we nemen jouw ervaring als leidraad.

Na de behandeling

Bij een deep tissue massage oefenen we veel druk uit, dit is nodig om de verklevingen bij de pijnlijke gebieden los te krijgen. Het kan zijn dat je je na de behandeling een beetje stijf voelt. Sommigen omschrijven het als het gevoel van een blauwe plek op de spier. Dit hoort er gewoon bij en zal na een dag weer wegtrekken!

Een serie behandelingen

Een verkleving heb je helaas niet na een keer masseren losgebroken. Het is belangrijk dat we de massage een aantal keren herhalen, het liefst met slechts een dag tussen de behandelingen. Na een aantal sessies zal je het verschil merken: je voelt je meer ontspannen, de pijn is weggetrokken, je bewegingen gaan makkelijker en je lijf voelt soepeler.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!