headerimage

Zoek je goede Oedeemfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Oedeemfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Oedeemfysiotherapie bij Fysio Haarlem

Wat is oedeem?

Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. Je lymfe-klieren zuiveren het vocht in je lichaam en voeren het daarna af naar je bloed. Als er een storing is in de lymfe-klieren, ontstaat er een blokkade en hoopt het vocht zich daar op. Dat merk je in de vorm van gezwollen enkels, oksels of liezen.

Waar komt het door?

Oedeem kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld een bijverschijnsel zijn na een operatie of bestraling maar je kunt ook aangeboren problemen hebben met je lymfe-klieren.

Een tintelend en vermoeid gevoel

Oedeem is niet direct heel gevaarlijk maar het kan je wel erg belemmeren in je doen en laten. Je enkels zijn gezwollen, of je benen tintelen continue. Je hebt het gevoel dat je armen en benen vermoeid zijn en dat je ze moeilijk kunt bewegen.

Oedeemfysiotherapie

Er zijn verschillende manieren om oedeem te behandelen. Soms helpt het al als je van je huisarts bijvoorbeeld cholesterolverlagende pillen krijgt voorgeschreven. Je kunt echter ook met fysieke behandeling in de vorm van oedeemfysiotherapie je lichaam helpen het vocht af te voeren. We gaan voor een complete aanpak met blijvend resultaat en werken met verschillende technieken.

Oedeemfysiotherapie door massage

Het afvoeren van vocht door middel van massage heet ook wel: manuele lymfedrainage. Met deze methode voeren we druk uit op en rondom de ophoping om het afdrijven te stimuleren. De massage is niet pijnlijk maar je voelt het wel. We richten ons op dieperliggende delen dus voeren wat druk uit.

Oedeemfysiotherapie met medical tape

Medical tape heeft de mooie eigenschap dat het elastisch is en de huid als het ware een beetje optilt van de gezwollen plek. Dit bevordert de bloedsomloop en de vochtafvoer. We gebruiken medical taping vaak in combinatie met oefeningen en massage voor een blijvend resultaat. Soms krijg je ook een elastische kous.

Oedeemfysiotherapie met een oefenprogramma

Een persoonlijk oefenprogramma is zo ingericht dat we oedeem duurzaam kunnen verminderen in jouw persoonlijke situatie. We gebruiken ademhalingstechnieken en strek- en krachtoefeningen om je beweeglijkheid en vochtafvoer te stimuleren.

 

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top