Dry Needling bij Fysio Haarlem


Dry needling bij blijvende klachten

We kennen ze allemaal in tijden van drukte, stress of overbelasting: pijnlijke spieren met harde plekken. Met je vingertoppen voel je de knopen zitten en als je erop drukt doet het pijn. Hierdoor voelen spieren stijf, heb je misschien wel pijn en kan het zijn dat je beperkt wordt in je bewegingsvrijheid. Bij deze blijvende klachten kan dry needling de oplossing zijn. 

Triggerpoints behandelen

Binnen de fysiotherapie kennen we verschillende behandelmethodes om je van pijnlijke knopen in je spieren af te helpen. Als rekken of massage niet lukt omdat de spier zodanig onder spanning staat, kunnen we overgaan tot dry needling. Hierbij pakken we de spanning bij de kern - de zogenoemde ‘triggerpoints’ - aan.

Hoe werkt dry needling?

Om de kern van de spanning aan te pakken prikken we met een naald in de triggerpoint. Je spier reageert daarop door een aantal keren kort achter elkaar aan te spannen om uiteindelijk ontspannen te blijven. Na de prik merk je direct dat je spier soepeler is en je minder pijn ervaart.

De spier reageert op dry needling

Soms maken mensen zich zorgen over de naalden die bij dry needling gebruikt worden. Nergens voor nodig! Het prikje dat we geven bij dry needling voel je wellicht maar doet zeker geen pijn. Wel kun je wat ongemak of pijn ervaren in je spier die reageert op de prik.

Na de behandeling

Na de behandeling voel je direct dat je spier meer ontspannen is. Wel kunnen je spieren ‘zwaar’ aanvoelen, vergelijkbaar met spierpijn. Dit trekt echter snel weer weg. Na een paar dry needling sessies bij Fysio Haarlem verdwijnen de knopen definitief en kun je verder aan de slag met ontspanningsoefeningen.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!