Wat is fysiotherapie?


Van rennen en springen tot de knop van het koffiezetapparaat indrukken: je lichaam is een en al beweging! Als er ergens een blokkade of blessure optreedt merk je dat vaak direct. Je kunt ineens minder goed met je rug draaien, bepaalde handelingen gaan pijn doen of je loopt dagenlang rond met hoofdpijn.

Wat is een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is een therapeut die zich bezighoudt met klachten aan je zogenaamde ‘bewegingsapparaat’. Dit zijn alle spieren, banden, gewrichten en een deel van je zenuwen: alles van je lichaam dat zich bezighoudt met bewegen.

Een oplossing voor vele klachten

Je kunt voor vele uiteenlopende klachten bij een fysiotherapeut terecht. Sommige klachten zijn rechttoe rechtaan: een sportblessure, een verstuikte enkel of hoofdpijn door spierknopen. Maar ook bij wat vagere klachten kan de oorzaak liggen in je bewegingsapparaat.

Twijfel? Kom langs!

Heb je klachten en wil je daar iets over weten? Ook bij twijfel raden we aan gewoon eens langs te komen. Tijdens een eerste afspraak stellen we al een diagnose en kunnen we vaak beginnen met behandelen. Je weet dus al meteen of we je kunnen helpen en waar je aan toe bent.

Zelf beter worden

Een fysiotherapeut geeft je inzicht en behandelingen die je klachten verhelpen. Maar niemand kan je zo goed helpen herstellen als jijzelf. We analyseren en begeleiden je herstel maar je zult zelf aan de slag gaan met een oefenprogramma om je lijf er weer écht bovenop te helpen.

Een toekomstbestendige behandeling

Bij Fysio Haarlem krijg je een behandelplan die toegespitst is op jouw klachten, lichaam en levensstijl. We leren je hoe je lijf werkt, waar je klachten vandaan komen en wat je zelf kunt doen om klachten te verminderen of in de toekomst te voorkomen.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!