Reuma en werken aan je energie


Ik heb reuma. Ik wil graag alles blijven doen

Je hebt reuma. Je weet wat dat betekent voor je leven; je hebt moeite met bepaalde bewegingen, je hebt minder energie en de gewoonste dingen kunnen ineens heel lastig en zwaar voor je worden. Het is nog verwarrend ook, want de ene dag kun je je heel goed voelen en de andere dag alsof je overnacht twaalf jaar ouder werd. Je wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven. En je fit voelen.

Uithoudingsvermogen en energie

We gaan je op drie manieren helpen. Na onderzoek krijg je een persoonlijk programma gericht op soepele gewrichten, meer kracht in je spieren en meer uithoudingsvermogen. We begeleiden je zorgvuldig en helpen je bij het beter kennen van je lichaam en de ziekte. Je krijgt oefeningen die gericht zijn op specifieke beweging waar je soms moeite mee hebt, je werkt aan je houding en coördinatie. Het is belangrijk dat je het schema van oefeningen goed aanhoudt.

reuma Haarlem

Zorg voor de manier van bewegen

Als je eenmaal in beweging bent, merk je dat je energie toeneemt. Je hoeft niet meer rustig aan te doen. Je kunt lekker bewegen; het is natuurlijk wel belangrijk dat je dat op een verantwoorde manier doet; met beleid, aandacht en begeleiding. Zo blijven je spieren krachtig en soepel. Je voelt je beter en hebt meer kracht en energie om ook te blijven bewegen. Doe dat ook; elke dag, vijf dagen in de week. Je hoeft niet te overdrijven, een versnelde ademhaling tijdens je activiteit is al voldoende.

Maak werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je klachten door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf en kom even langs.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!