headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten

Wat fysiotherapie kan doen bij Parkinson

Ik heb Parkinson en ik wil niet bij de pakken neer gaan zitten

Je weet dat het gaat komen. Dat je steeds minder kunt. Je kunt nu ook minder, maar de basis heb je nog helemaal zelf in de hand. Het is een nachtmerrie. Dat je steeds meer moeite krijgt met aankleden, en dan lopen, dan eten… Je wilt er alles aan doen om zo lang mogelijk zo veel mogelijk zelf te kunnen. Je hoopt dat fysiotherapie je daarbij kan helpen.

Een persoonlijk programma

Parkinson is een complexe ziekte met een velerlei symptomen, klachten en behandelmogelijkheden. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat we ons (1) richten op je vitaliteit en uithoudingsvermogen, en (2) op alle specifieke vragen en klachten die jij hebt. Dat zal ook in elk stadium van de ziekte anders zijn, van oefeningen om bepaalde spiergroepen te trainen tot de ontwikkeling van balans en evenwicht. Je zult merken dat we per ‘detail’ een plan van behoud en verbetering maken.

Beginnende Parkinson

Je kunt nog best veel. We werken daarom aan een passend beweegprogramma. Dat houdt je spieren soepel en sterk. Je werkt aan je evenwicht, je conditie en de kracht in je spieren. Dat is een investering in de toekomst omdat het de kans op blessures verkleint en als je met vertrouwen beweegt, wordt ook het risico op vallen minder.

Gevorderde Parkinson

Nu wordt bewegen lastiger. Je hebt vaker moeite je evenwicht te bewaren en je uithoudingsvermogen neemt af. Bepaalde bewegingen worden ook gewoon moeilijker. Zoals je omdraaien in bed, omhoog komen als je zit en gewoon iets pakken. Als je het bij ons aangeeft, werken we aan de bewegingen die je moeilijk afgaan.

We helpen je ook bij het goed in de gaten houden van je lichaam. Zodat je het merkt, als je lichaam achteruit gaat. En zodat je goed kunt aangeven wanneer iets moeilijker wordt. Als wij het weten, kunnen we er specifieke programma’s op inrichten. Zo blijf je veilig en bedachtzaam in beweging en kun je een actieve leefstijl aanhouden.

Vergevorderde Parkinson

Blijf in beweging. Liefst vijf dagen in de week, even een half uurtje zwemmen, of een wandelingetje. Het hoeft geen half uur achter elkaar te zijn, drie keer tien minuten is net zo goed.

Als je altijd al gesport hebt en je vindt dat fijn, probeer daar dan zo lang mogelijk mee door te gaan. Er zijn speciale Parkinsongroepen voor zwemmen bijvoorbeeld. We helpen je graag bij het vinden van een geschikte groep.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top