Echografie bij Fysio Haarlem


Echografie: een volledige diagnose

Als je bij een fysiotherapeut onder behandeling komt, zal deze tijdens de eerste afspraak een diagnose proberen te stellen om vanuit die bevindingen een behandelplan op te stellen. Het komt soms voor dat we niet een volledig beeld kunnen krijgen tijdens deze intake. Dan kunnen we een echo maken om te helpen bij het stellen van een diagnose.

Wanneer krijg je een echo?

Echografie wordt altijd gebruikt als aanvulling op een regulier lichamelijk onderzoek om achter de oorzaak van klachten en problemen te komen. We kunnen aandoeningen van je botten zien, maar ook problemen als spierscheurtjes komen in beeld.

Wat is echografie?

Echografie is een methode waarbij we met een speciaal apparaat via geluidsgolven op de huid je onderliggende weefsels kunnen bekijken. Het kijken gebeurt via een scherm. De geluidsgolven zorgen voor een zwart-wit-beeld waarbij de harde en zachte structuren van het lichaamsdeel in beeld komen. Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in echografie weet precies hoe hij/zij deze beelden moet interpreteren.

Hoe werkt het onderzoek?

Bij Fysio Haarlem voert de fysiotherapeut de echografie uit. Hierbij wordt er een speciale gel aangebracht op het lichaamsdeel dat onderzocht moet worden. Vervolgens bewegen we met een echokop op de gel. De ultrageluidsgolven vertalen de weerkaatsingen naar beeld. Binnen een half uur hebben we jouw diagnose volledig in kaart gebracht.

De uitslag van een echografie

Bij Fysio Haarlem zullen we direct na de echo de uitslag met je bespreken. We kunnen door de volledige diagnose een behandelplan opstellen die past bij jouw klachten. Het onderzoek is 100% veilig en doet geen pijn.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!