headerimage

Zoek je goede Echografie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Echografie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Echografie bij Fysio Haarlem

Echografie: een volledige diagnose

Als je bij een fysiotherapeut onder behandeling komt, zal deze tijdens de eerste afspraak een diagnose proberen te stellen om vanuit die bevindingen een behandelplan op te stellen. Het komt soms voor dat we niet een volledig beeld kunnen krijgen tijdens deze intake. Dan kunnen we een echo maken om te helpen bij het stellen van een diagnose.

Wanneer krijg je een echo?

Echografie wordt altijd gebruikt als aanvulling op een regulier lichamelijk onderzoek om achter de oorzaak van klachten en problemen te komen. We kunnen aandoeningen van je botten zien, maar ook problemen als spierscheurtjes komen in beeld.

Wat is echografie?

Echografie is een methode waarbij we met een speciaal apparaat via geluidsgolven op de huid je onderliggende weefsels kunnen bekijken. Het kijken gebeurt via een scherm. De geluidsgolven zorgen voor een zwart-wit-beeld waarbij de harde en zachte structuren van het lichaamsdeel in beeld komen. Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in echografie weet precies hoe hij/zij deze beelden moet interpreteren.

Hoe werkt het onderzoek?

Bij Fysio Haarlem voert de fysiotherapeut de echografie uit. Hierbij wordt er een speciale gel aangebracht op het lichaamsdeel dat onderzocht moet worden. Vervolgens bewegen we met een echokop op de gel. De ultrageluidsgolven vertalen de weerkaatsingen naar beeld. Binnen een half uur hebben we jouw diagnose volledig in kaart gebracht.

De uitslag van een echografie

Bij Fysio Haarlem zullen we direct na de echo de uitslag met je bespreken. We kunnen door de volledige diagnose een behandelplan opstellen die past bij jouw klachten. Het onderzoek is 100% veilig en doet geen pijn.

 

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top