headerimage

Zoek je goede Kinderfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Haarlem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Kinderfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830605 WhatsApp

Voor niet alle kinderen is bewegen vanzelfsprekend.

Sommige kinderen ontwikkelen zich langzamer of anders dan de meesten. Als ouder is het soms lastig te herkennen, en nog veel lastiger om je kind op weg te helpen. Dan kun je terecht bij een kinderfysiotherapeut. Die helpt je zoon of dochter spelenderwijs bij het bewegen.

Goed opgeleid

Een kinderfysiotherapeut heeft een aanvullende opleiding gedaan, gericht op het bewegen en de ontwikkeling van een kind. Naast uitgebreide en gedetailleerde kennis van houding en bewegen bij een kind in de groei, leert een kinderfysiotherapeut hoe je – spelenderwijs – kinderen het beste kunt helpen. We behandeling in de vorm van spelletjes, door de ouders te helpen en door actief samen te werken met andere specialisten en de sociale omgeving.Je kunt je voorstellen dat de begeleiding heel precies is en dynamisch. Kinderen ontwikkeling zich razendsnel en de behandeling houdt daar rekening mee.

Tijd nemen voor de diagnose

De eerste keren dat jullie langskomen, onderzoekt de fysiotherapeut je zoon of dochter. Dat gaat spelenderwijs en rustig aan. Je kind moet zich ook op zijn gemak voelen en onbekommerd zichzelf kunnen zijn. Daarnaast is de omgeving belangrijk: school en natuurlijk jullie, wat jullie merken bij je zoon of dochter. Het zou kunnen zijn dat de fysiotherapeut ook andere specialisten inschakelt zoals een huisarts of logopedist.

Iedere behandeling is uniek

De behandeling varieert van klacht tot klacht, leeftijd tot leeftijd en kind tot kind. Omdat veranderingen zo snel kunnen gaan, beweegt de behandeling mee. Soms werkt de kinderfysiotherapeut vooruit en werk je vandaag aan een beweging of houding om problemen in de toekomst te voorkomen.En vanzelfsprekend spelen jullie een grote rol in de behandeling. Jullie krijgen oefeningen om ook thuis spelenderwijs te blijven trainen. Alle oefeningen zijn toegespitst op de klacht, maar ook op jullie kind – zodat het gewoon leuk is om te doen.

Baby´s

Het is best moeilijk om te zien, maar soms weet je als ouder gewoon: ‘dit gaat niet helemaal goed’. Het kan zijn dat je een huilbaby hebt, of dat je pasgeborene erg gespannen is, of juist angstwekkend rustig. Billenschuivers, tenenlopers, het kan allemaal te maken hebben met de motorische ontwikkeling.

Peuters en kleuters

Waar je bij een baby vooral ongemak merkt, valt het bij peuters en kleuters al meer op. Je kind beweegt ook meer en wil meer kunnen. Misschien valt je een vreemde manier van lopen op, of is je kind wel heel onhandig. Het kan ook zijn dat het op school opvalt of dat je kind moeite heeft met knutselen.

Oudere kinderen

Oudere kinderen weten dat ze anders zijn, dat ze meer moeite hebben met dingen die hun leeftijdsgenootjes gedachteloos doen. Dat kan overigens ook wat sociale problemen opleveren. Er zijn veel klachten die bij een fysiotherapeut behandeld kunnen worden. Van problemen met taal of rekenen tot schrijfproblemen, ADHD, PDD-NOS of problemen met de houding.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top