headerimage

Ik ben ervaren en goed bekend met zo’n beetje alle klachten. Daardoor kan ik snel tot de kern komen en heb ik een breed pallet aan mogelijkheden om je te behandelen.

quote

Zo ontdekte ik het vak

Het is terugkijkend allemaal vrij soepel verlopen. Uit de beroepskeuzetesten op de middelbare school bleek dat ik goed op mijn plek zou zijn in de hulpverlening. Ik wilde zelf ook graag met mensen werken, vond bewegen en sporten interessant en zo kwam ik opgeteld bij fysiotherapie uit.

Ik deed de opleiding in Bloemendaal en pas daar kwam ik er achter hoe leuk en interessant ik het allemaal echt vond. Hoe meer ik leerde, hoe meer het me ging boeien. Omdat ik verwachtte dat het na afronding van de opleiding niet makkelijk zou zijn om werk te vinden besloot ik alvast te solliciteren. Mijn eerste brief was meteen raak, ik kon aan het werk in een verpleeghuis in Gorinchem —mits ik mijn examen zou halen natuurlijk.

Vlot op weg naar een eigen praktijk

Ik werkte er een jaar, maar kon daar niet aarden. Gelukkig ging ook de volgende sollicitatie moeiteloos: een verpleeghuis in Haarlem. Waar een collega me na 4,5 jaar aanmoedigde om hoofd van de afdeling fysiotherapie te worden. Mijn derde sollicitatie. Ik werd hoofd van een afdeling; mooi werk waar ik vooral in het begin veel kon doen. De afdeling opnieuw inrichten, verantwoordelijkheden vergroten, een indeling maken op specialisaties, enzovoort. Maar ja, toen alles op rolletjes liep, was er voor mij niet zo veel eer meer aan te behalen.

Precies op dat moment kreeg ik de kans een fysiotherapiepraktijk over te nemen. Dat was in 1988. En dat was deze praktijk. Waar ik bijna dertig jaar later nog steeds met veel plezier werk.

Heel veel ervaring

Ik ben ervaren en goed bekend met zo’n beetje alle klachten. Daardoor kan ik snel tot de kern komen en heb ik een breed pallet aan mogelijkheden om je te behandelen. Dat is belangrijk omdat ons contact en de manier van samenwerken veel invloed heeft op het succes van de behandeling. Je zult merken dat je makkelijk vertelt, dat ik goed luister en je als het nodig is goed kan overtuigen van de noodzaak iets wel of juist niet te doen.

Dat luisteren maakt vaak het verschil. Niet altijd is de oorzaak van een klacht direct te duiden. Toch zal ik blijven doorzoeken en doorvragen om uit te vinden wat je kunt veranderen in je gedrag, balans of houding om blijvend te herstellen.

Luisteren, leren, ontwikkelen

Ik kan me goed inleven, en zeker als je graag snel weer wilt sporten heb je aan mij een goede. Ik sport zelf graag en weet hoe het voelt om (tijdelijk) uit de running te zijn. Je kunt rekenen op mijn volledige inzet, duidelijkheid over wat je wel en niet kunt doen en wat je tijdens het herstel van me kunt verwachten. Ik heb niet alleen veel ervaring, ik heb me ook altijd bijgeschoold. Vandaar dat je hier terecht kunt voor nieuwe technieken, moderne methoden en programma’s die je verloop in een database bijhouden.

Je mag van me verwachten dat mijn vakkennis op orde is, dat ik met goed kan inleven in wat de klacht voor jou betekent en dat ik er alles aan doe om je snel en zorgvuldig te begeleiden. Op weg naar volledig herstel of zo goed mogelijk functioneren.

Ook voor haptonomie

Naast fysiotherapie werk ik onder anderen met haptonomie. Dat is een behandelmethode die zich richt op de relatie tussen jouw en je lichaam; non-verbale communicatie, je manier van bewegen. Je leert hoe je lijf je vertelt hoe het met je gaat.

Als je bij me komt, vertel je me wat er aan de hand is. Je zult merken dat ik niet alleen aandachtig luister, maar ook goed naar je kijk. Wat vertelt je lichaam me? Je houding, maniertjes, hoe je zit, wat je onbewust ontziet. Ik vertel je wat ik zie en geef je oefeningen om je te laten voelen wat je eigenlijk aan het doen bent. Als je voelt wat je doet en je begrijpt wat dat met je doet, kun je werken aan verandering. Je wordt je bewuster van jezelf. En door die bewustwording kun je dingen veranderen.

Ik zet haptonomie vaak in bij de begeleiding van mensen met psychosomatische klachten of bijvoorbeeld een burn-out. En ik verzorg haptonomische zwangerschapsbegeleiding, waarin jullie contact maken met je kind en vertrouwd raken met het idee dat er een kleine op komst is.

Een goed uitgeruste praktijk

De praktijk is goed ingericht om uiteenlopende klachten te behandelen. Als onderdeel van de behandeling kunnen we je medical taping bieden en we hebben Monitored Rehab Systems (MRS) apparatuur om spieren te meten en trainen. Ik heb twee belangrijke apparaten staan die zowel zijn om op te oefenen als te testen en te meten. De Functional Squad Test is bijvoorbeeld ontworpen voor optimale neuromusculaire training en tests —terwijl jij met dit apparaat heel gericht oefent, houdt het je ontwikkeling digitaal bij. Zo zie je precies hoe je vordert. We hebben eenzelfde soort apparatuur om je bovenste ledematen te behandelen.

Ik sport graag

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik ben enthousiast tennisser —speelde in mijn jeugd in de Nederlandse topklasse. Daarnaast voetbal, golf en zeil ik graag. Ik vind het ook heerlijk om hard te lopen en werk aan mijn lichaam en houding met yoga en pilates.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top